top of page

PSİ 200 Ödev 2

Arkadaşlar merhaba, Paraphrasing ödevi için Turnitin.com adresindeki kendi şubenize göre doğru sunıfa kaydolun.

15373675 numaralı Psi 200 Şube 1 isimli sınıfa (şifre: psi200sube1).

15373679 numaralı Psi 200 Şube 2 isimli sınıfa (şifre: psi200sube2).

Ödeviniz aşağıya kopyaladığım paragrafları kendi cümlelerinizle yeniden yazmak.

Bu paragrafları ister türkçe ister ingilizce olarak kendi cümlelerinizle tekrar yazacaksınız. Ardından kendi yazdığınız paragrafları “TEK BİR WORD DOSYASI İÇERİSİNDE” Turnitin Programında "Ödev 2” olarak yükleyeceksiniz.

TEKRAR YAZMAK DEMEK AYNI CÜMLELERİ KULLANMAK VEYA YAZININ DİLİNİ ÇEVİRMEK DEMEK DEĞİLDİR.

ÖDEVİNİZİN SON TESLİM TARİHİ Şube 1 için 22 MAYIS 23:59'DUR, Şube 2 için 25 MAYIS 23:59'DUR.

ÖDEVİNİZ İLE İLGİLİ SORUNUZ OLURSA, SAAT 14.30 İÇİN ÖNCEDEN RANDEVU ALMAK KAYDIYLA BANA SORABİLİRSİNİZ.

hepinize kolaylıklar dilerim.

“Visual control of locomotion, which requires coordination between perception and action, is essential for any mobile agent to move around and interact with the world. It includes tasks such as perception of heading, steering, controlling obstacle avoidance, intercepting moving targets and controlling approach to a target, which entails the need to control braking as well as steering. Since it is of fundamental importance, it has long been an active area of research in cognitive psychology, cognitive science and neuroscience. The main question underlying this line of research is: How do humans control locomotion so that it is stable but flexible and tightly coupled to their environment?” (Kadihasanoglu, 2012, p.1).

“Algı, dünyadaki bilgiyi edinmemizdeki en temel süreçtir ve bu sürecin %80’inin görme ile sağlandığı hesaplanmıştır (Sekuler ve Blake, 1990). Araç sürmede de tüm algısalyetenekler birlikte çalıştıkları halde, görme en baskın rolü oynamaktadır. Gibson ve Crooks (1938)’a göre sürücülük belli bir zeminde, bir araç yardımıyla (örn. araba),bir varıl noktasına hareket etmektir. Buradaki en temel aktivite aracın hız ve yönünün belirlediği bir yörüngeye (yol) girmek ve bu yörüngenin mekansal kısıtlılıklarına (yolun yapısına) uyarak, karşılaşılan engellere çarpmadan (diğer araçlar, yayalar vb.) ilerlemeyi başarmaktır. Bu nedenlerle sürücülük, çevresel bilginin uygun zaman ve uzaklıkta sürücüye ulaşmasını ve daha sonraki trafik ortamını tahmin etmeyi sağlayan görme algısıile yönlendirilir. Kişi bir sonra yapacağı davranışı bu bilgilere göre ayarlar ve karar verir.” (Amado, 2002, p. 66).


bottom of page